SELVIYTYMISTAISTELU

Julkaistu 05.04.2020

Mistä avustusta, kun koronavirus hiljentää kauppaa?

Se, että et paini yksin koronaviruksen aiheuttamassa asiakaspulassa, ei lohduta eikä auta kassan tyhjetessä. Kaltaisiasi on paljon ja kaikilla on tarve tuelle. Onneksi viranomaiset ovat aktivoituneet ja aloittaneet elvytyspakettien luomiset markkinoiden pysähtymisestä kärsiville yrityksille. Olethan tutkinut ne, huomannut omalle yrityksellesi auenneet mahdollisuudet?

 

Alla oleva kuva yhteen vetää tällä hetkellä tiedossa olevat tukimuodot ja lisää on tulossa.

 

MITÄ TUET OVAT?

Tuet ovat julkisia avustuksia, joiden avulla yritys voi kehittää ja ylläpitää toimintaansa kriisin aikana. Koronan takia tukien vaatimuksia on löyhennetty ja niiden hakeminen on laajennettu kaikille mahdolliseksi – tai ainakin melkein kaikille. Tulevalla viikolla yksinyrittäjienkin odotetaan saavan oman pakettinsa, joten kärsivällisyyttä tarvitaan vielä hetkinen heiltä.

Tukia haetaan yritysmuotosi ja henkilöstömääräsi mukaan ja vaatimuksena on tällä hetkellä 20% omarahoitusosuus. Hakemus ns. esiselvitykseen (Business Finland) tai tilanneanalyysiin (ELY) on järkevintä tehdä ensin ja sen jälkeen tarpeen mukaan tehdä laajempi hakemus kehitystoimiin. Hakemuksien tukiosuudet ovat 10.000 euroa ja 100.000 euroa, joiden avulla yhtiösi toimintaa kehitetään kriisiaikaan sopivaksi sekä samanaikaisesti tuetaan toimintasi ylläpitämistä.

 

MISTÄ APUA HAKEMUKSIEN TEKEMISEEN?

Hakemuksien tekeminen vaatii jonkin verran osaamista, joten suosittelen, että vähintään keskustelet niitä tehneiden kanssa ennen hakemuksesi lähettämistä, jotta saisit sen hyväksyttynä takaisin mahdollisimman nopeasti.

Loimaalla on hakemuksissa avustavia tahoja, joista Kaupungin Kehittämispalvelut ohjeistavat. Yksi heistä on Lakikoski Oy, täyden palvelun lakitoimisto, jonka tiimi kattaa yritysjuridiikan ja muut lakiasiat ammattitaidolla. Heidän toimintamallinsa on vahvasti etätyötä toteuttava, sillä jo ennen koronaa yli puolet heidän asiakkaistaan olivat ns. etäasiakkaita.

”Lakipalvelut voi hyvin ostaa etänä”, kertoo Lakikosken Virve Koski. He auttavat mielellään hakemuksen tekemisessä ja liiketoiminnan selvitystyössä.

 

ONKO MUUTAKIN APUA SAATAVILLA?

Kyllä. Tarjolla on tukien lisäksi monipuolinen kattaus rahoitusinstrumentteja, joiden avulla eri kokoiset toimijat voivat pitää toimintansa käynnissä. Alla oleva kuva listaa julkisen puolen ohjeistamat vaihtoehdot.

 

Kauppalan tiimi päivittää lisää tietoa avustuksista, niiden julkistusten jälkeen.

Kannustan teitä kaikkia edelleenkin tekemään kauppaa mahdollisuuksien mukaan, jotta talouteemme tulevat vauriot pysyisivät minimissä.

 

PIDETÄÄN PALVELUT LÄHELLÄ

 

Tsemppaavin terveisin,

Loimaan Kauppalan puolesta

 

-Ville

 

Ville Manner on Loimaalle TV-ohjelman tiimoilta muuttanut kansainvälisesti kokenut yrityskehittäjä, yrittäjä ja vaikuttaja.

Takaisin blogiin
Kaupungin kokoinen ostoskeskus - Loimaan Kauppala
© Loimaan Kauppa ja Palvelut Yhdistys ry - Trival Oy
Verkkopalvelun Tietosuojaseloste
Jäsenrekisterin Tietosuojaseloste