PALVELUIDEN TOTEUTUSTA TILANTEEN MUKAAN

Julkaistu 23.03.2020

Viime viikon alussa Kauppala ja Loimaan Kaupunki yhdessä pohti, miten Loimaan talousaluetta voitaisiin auttaa kriisitilanteessa. Mukaan pyydettiin kaupunkiin muuttanut, TV:stä tuttu Ville Manner, joka lupautui talkootyönä auttamaan elinkeinoelämän pelastamisessa.

Ville heitti meille idean haasteen kehittämisestä, jota sitten lähdimme yhdessä toteuttamaan. Haasteen esittelyvideo tuli ulos menneenä perjantaina, olette ehkä nähneetkin sen meidän Instagram tai Facebook -kanavissamme.

Alueen yritykset ovat todellisten tuskien taipaleella, lähes huutavat apua. Siksi meidän kaikkien olisi fiksua auttaa, se on meidän kaikkien etu. Lue lisää…

 

MIKSI SINUN KANNATTAA AKTIVOITUA?

Mieti sitä tilannetta, jos sinun asuinyhteisöstä, kotiseudulta, työpaikkasi läheisyydestä iso osa, puolet tai vaikka edes muutama yritys katoaisi tilanteen takia. Menisikö siinä oma lempikauppasi, kampaamosi, lähiöravintola tai jokin muu. Aika useata meistä harmittaisi tosi paljon, jos pitäisi jatkossa lähteä kymmenien kilometrien päähän saamaan sama palvelu.

Se on itsessään riittävä syy huolehtia, että meidän palvelut pysyy pystyssä, mutta mietitään myös laajemmin – jokainen menetetty yritys tietää valtiolle lisää kustannuksia, joka suoraan vaikuttaa meidän kaikkien verotukseen tulevaisuudessa, nostavasti. Senkin tähden pienet teot ovat tärkeitä näinä päivinä.

Siitä syystä Kauppala haastaa Teidät kaikki siellä kotisohvilla olevat, alueemme yrittäjät, kymmenet järjestöt ja yhdistykset, ja kaikki muut yhdessä kuluttamaan järkevästi.

MITÄ TÄMÄ JÄRKEVÄ KULUTTAMINEN ON?

Se on ostovoimamme uudelleen aktivointia, mutta järkevästi, jokaisen rahapussille sopivasti. Tarkoituksena EI ole tyhjentää kenenkään rahavaroja loppuun vaan, tärkeää on, että jokainen auttaisi lähellä oleviaan omien voimavarojensa mukaan.

Riittää, jos soitat sille tutulle yrittäjälle, laitat viestiä tai käyt turvallisesti poikkeamassa kysymässä, olisiko hänellä jotain Sinun budjetillesi soveltuvaa myytävänä, joka auttaisi tässä hetkessä. Vaikka lahjakorttia taikka ennakkotilaat tuotteen, jonka voit noutaa sen saapuessa.

 

JOKAINEN PIENIKIN KAUPPA AUTTAA, JOS KAIKKI TEEMME NIITÄ

Kaikilla meillä on pieniä asioita, joita viikoittain ja kuukausittain ostamme. Niitä ostoja olisi erityisen tärkeää jatkaa, vaikka meistä suuri määrä onkin kotosalla ja ei kuluta aivan samaan tapaan kuin normaalisti. Tämä on elintärkeää, jotta lähistön yrityksemme ovat paikallaan koronan kaikottua. Näitä ostoja voivat olla mitä tahansa, mitä sinä arjessasi normaalisti kulutat.

Pienet asiat tekevät nyt ison vaikutuksen, jos kaikki kykeneväiset ottavat osaa – rohkeasti ideoimaan ja toteuttamaan.

Tehkäämme kauppaa paikallisesti, koska tarkoitus on juurikin auttaa niitä siinä sinun yhteisössäsi olevia yrityksiä. Näin me ei myöskään riskeerata koronan leviämistä ja pidetään siten läheisemme turvassa.

 

Nyt kaikki mukaan! PIDETÄÄN PALVELUT LÄHELLÄ

 

Kaupallisin terveisin,

Loimaan Kauppalan puolesta

-Ville

 

Ville Manner on Loimaalle TV-ohjelman tiimoilta muuttanut kansainvälisesti kokenut yrityskehittäjä, yrittäjä ja vaikuttaja.

Takaisin blogiin
Kaupungin kokoinen ostoskeskus - Loimaan Kauppala
© Loimaan Kauppa ja Palvelut Yhdistys ry - Trival Oy
Verkkopalvelun Tietosuojaseloste
Jäsenrekisterin Tietosuojaseloste